Iedereen op het veld

Integratieproject: Iedereen op het veld

Al sinds april 2017 zet Voetbal Vlaanderen zich in voor vluchtelingen en asielzoekers via het integratieproject “Iedereen op het Veld’ van het Belgisch voetbal, een project gesubsidieerd door Fedasil. Het project wil de integratie van vluchtelingen en asielzoekers bevorderen via voetbal, want voetbal heeft de kracht om mensen samen te brengen.

Een 11-tal pilootclubs in Vlaanderen zetten zich in het kader van dit project in om deze doelgroep te betrekken in hun clubwerking en hen kansen te bieden om zich verder te ontplooien. Hiervoor werken zij samen met de plaatselijke opvanginitiatieven.

“You don’t choose to be a refugee, but you choose to be an active refugee”, zegt een geëngageerde man die een voetbalploegje met vluchtelingen opstartte.  

Verschillende clubs hebben reeds mooie initiatieven op poten gezet. Zo organiseerde R Antwerp FC samen met het opvangcentrum Linkeroever een groot voetbaltoernooi voor vluchtelingen en asielzoekers op zondag 11 juni. Bekijk zeker de Sporza-reportage!

Ook Kraainem bouwde een mooi vluchtelingenproject uit met hun club en werken al enkele jaren samen met het Fedasil-centrum van Sint-Pieters-Woluwe. Meer info: Kraainem FC.

Wil je graag meer weten over dit project en de verschillende projecten van onze voetbalclubs? Stuur gerust een mailtje naar onze coördinator Hedeli Sassi voor meer informatie: integratie@footbel.com

Je vindt eveneens meer informatie in onze FAQ en goede praktijkengids

Deelnemende voetbalclubs in Vlaanderen

 1. Langemark-Poelekapelle
 2. Daring Maria Aalter
 3. FC Turkse Rangers
 4. Bokrijk Sport
 5. Verbroedering Beersel Drogenbos
 6. Oud Heverlee Leuven
 7. RFC Syriana
 8. KFAC Waarschoot
 9. SVE Bazel
 10. Soccerboys SV Kortrijk
 11. KVK Tienen