Meisjesvoetbal in een club

Voetbal is voetbal, ook voor meisjes! Daar kiezen ook honderden clubs in Vlaanderen voor.

Sommige meisjes spelen liever onder mekaar, anderen meten zich graag met de jongens. Dat laatste kan bij elke club van Voetbal Vlaanderen tot en met de U18 leeftijdscategorie. Sommige clubs hebben ook specifieke meisjesteams. Je kan zelf kiezen wat je het leukst vindt.

Neem contact op met een club in je buurt om hun aanbod te kennen of mail coördinator meisjesvoetbal Niki De Cock indien je op zoek bent naar een specifiek meisjesaanbod in je regio.

Je eerste voetbalstappen

De beste manier om voetbal te ontdekken zijn de Footfestivals die door Voetbal Vlaanderen en tal wat clubs georganiseerd worden. Samen met andere meisjes leer je de eerste dribbels tijdens leuke voetbalspelletjes.
Daarnaast organiseren bijna alle clubs jaarlijks een initiatie- of instapdag. Zowel aan het begin als het einde van het voetbalseizoen zetten de voetbalclubs vaak hun deuren wagenwijd open. Neem zeker contact met de naburige club voor deze planning of organisatie.

Je eerste wedstrijden

Wanneer je lid bent van de voetbalclub zal je uiteraard wekelijks de kans krijgen om wedstrijden te spelen. Maar wat als je dit nog niet bent en je wil samen met je vriendinnetjes al voluit wedstrijdjes spelen? Dat kan in de jeugdcup voor meisjes. Bij deze wedstrijden kan je zelf een team samenstellen en aan de start komen van een aantal tornooitjes. Een schoolteam, wat vriendinnen uit de jeugdbeweging of de meisjes uit de buurt. Elk team is welkom.

Je zoveelste voetbalkamp

Krijg je niet genoeg van voetbal en zijn de clubtrainingen nog niet voldoende, dan kan je elke schoolvakantie kiezen uit tal van voetbalkampen die de clubs her en der organiseren. Een ganse week met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes sjotten. Wat is er plezanter?
Misschien wel een voetbalkamp enkel voor meisjes? Dat kan ook want een aantal clubs volgde reeds het voorbeeld van Voetbal Vlaanderen en biedt een meisjesvoetbalkamp aan, exclusief voor meisjes.