Om het futsal bij de jeugd te stimuleren bieden de KBVB en Voetbal Vlaanderen vanaf komend seizoen (2017-2018) een heuse jeugdcompetitie futsal aan. Futsalclubs, maar ook veldvoetbalclubs die hiervoor interesse hebben, krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor één of meerdere van de volgende leeftijdscategorieën waarvoor een competitie wordt georganiseerd: U8, U9, U10, U11, U12, U13, U15 en U17. Zowel clubs (futsal én veldvoetbal) van hogere afdelingen als van lagere afdelingen kunnen deelnemen. Voor futsalclubs is hiervoor trouwens een subsidiëring voorzien via het project Jeugdvoetbal 2020.

Er zullen vier clusters van competities zijn: één georganiseerd door de KBVB (cluster Henegouwen en Brabantse ACFF-clubs) en drie georganiseerd door Voetbal Vlaanderen (cluster Limburg, cluster Antwerpen en cluster Oost-Vlaanderen/Brabantse Voetbal Vlaanderen-clubs). Het is de bedoeling om in reeksen van 6 ploegen te spelen, waarbij zowel vóór als na nieuwjaar telkens 10 wedstrijden worden gespeeld. De wedstrijden zullen op zondag gespeeld worden, vanaf 1 oktober 2017. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 augustus 2017.

Indien uw club geïnteresseerd is in deelname aan deze nieuwe competitie, stuur dan even een mail naar futsal@voetbalvlaanderen.be.

Nog ter info: indien uw club geïnteresseerd is in een lichtere “instapcompetitie” tijdens het najaar 2017 en met slechts 5 wedstrijden tijdens de heenronde, kan u ons op hetzelfde e-mailadres een seintje geven!