Op 2 en 3 juni vindt het allereerste "WK Voetribal" voor jeugdspelers plaats op de terreinen van KVE Drongen en dit tijdens de Kevin De Bruyne Cup. Maak een team met je vrienden, familie of medespelers en neem deel aan het U8, U10 of U12 tornooi.

Wat is Voetribal?

Voetribal is een nieuw, laagdrempelig en uniek voetbalformat waarbij de teams het tegen mekaar opnemen in 3 voetbalvarianten. De teams bestaan bovendien uit drie spelers waarbij er ook 1 reservespeler toegestaan is.

Een wedstrijd Voetribal tijdens het allereerste "WK" op de Kevin De Bruyne Cup bestaat daarbij uit deze 3 onderdelen:

 • Wedstrijd 3v3
  De eerste vaiant is een eenvoudige wedstrijd 3v3 waarbij je naar hartelust al je tricks boven kan halen want scoren doe je op een dribbeldoeltje (1,5m x 3m).

 • Voetbalpetanque
  Iedereen kent uiteraard het eeuwenoude spelletje petanque. In een voetrbibalwedstrijd speel je de voetbalvariant van dit spelletje. Als team krijg je 6 ballen waarmee je het dichtst bij de kleine bal moet trachten te passen. Het aantal ballen van het team dat hierin het best is, levert meteen je aantal punten op. Trappen doe je van achter de traplijn en dit om en om per team. Elke teamspeler komt 2maal aan de beurt in 1 spel (2 ballen per speler).

 • Trinalty
  Elke drietal trapt 3 strafschoppen op 3 verschillende doelverdedigers van de tegenpartij, of met andere woorden 9 strafschoppen per team. Elke speler van je team zal 3 strafschoppen trappen en 3 strafschoppen trachten tegen te houden..

Voetribal @ KDB Cup

De Kevin De Bruyne Cup is het toneel van het allereerste "WK" Voetribal voor jeugdspelers. Tijdens het gerenomeerd en internationaal U15 tornooi kan je de toekomstige wereldtoppers aan het werk zien en loop je misschien ook topcoach Josep Guardiola tegen het lijf. Inkomprijzen voor dit topevenement:

Onder 16 jaar: gratis
Dagticket: €9
Weekendticket: €15
Groepen vanaf 10 personen enkel online te bestellen : dagticket 6 € - weekendticket 12 €
Alle info over de Kevin De Bruyne Cup: www.kdbcup.be

Het Voetribal tornooi loopt simultaan tijdens de KDB Cup op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018. Hou alvast rekening met volgende tijdsschema:

 • U8: zaterdagvoormiddag
 • U10: zaterdagnamiddag
 • U12: zondagvoormiddag
 • Finales U8 / U10 / U12: zondagnamiddag

Wie kan deelnemen?

Op het WK Voetribal @ KDB Cup kan je met je team van 3 spelers deelnemen binnen de volgende leeftijdscategoriën:

 • U8: jongens en meisjes geboren in 2010 of 2011
 • U10: jongens en meisjes geboren in 2009 of 2008
 • U12: jongens en meisjes geboren in 2007 of 2006

Leuke prijzen

Voor alle deelnemers is er uiteraard een leuk aandenken voorzien en de winnende trio's vallen mogelijk zelfs driedubbel in de prijzen.

Wat moet je doen om deel te nemen?

Maak een eigen team van 3 of 4 spelers (reservespeler). Dit kunnen school-, buurtvriendjes of ploeggenoten zijn, voetballers of niet-voetballende vrienden. Alles is mogelijk. Schrijf je daarna via een volwassene/begeleider in via dit formulier. Na je inschrijving ontvang je van ons de bevestiging en de naam van je landenteam, we spelen per slot van rekening toch een WK.

Let op: inschrijven kan tot 25 mei !