Mijn dochter wil voetballen

“Mama, papa, ik wil voetballen.”

Geen paniek! Integendeel…

Het feit dat je dochter wilt voetballen getuigt van de nodige dosis moed en ambitie. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Er zijn verschillende manieren waarop je dochter met voetbal in aanraking kan komen.

Als ze nog nooit eerder voetbal gespeeld heeft, is het misschien aan te raden om de sport eerst beter te leren kennen, voor ze zich aansluit bij een club. Dat kan heel gemakkelijk, dankzij de Footfestivals, die overal in België georganiseerd worden.

Op zo’n Footfestival beleeft je dochter (tussen 5 en 12 jaar) een namiddag vol voetbalplezier, meisjes onder elkaar. Het is het ideale moment om voor het eerst voetbalschoenen aan te trekken en de bal te leren kennen.

Alle info over Footfestivals vind je op www.footfestival.be.

Is ze daarna helemaal overtuigd? Dan kan je op zoek naar een geschikte club. Op het kaartje onderaan vind je alle -door ons gekende- vrouwvriendelijke clubs in België, met contactgegevens.

Sommige meisjes spelen liever onder mekaar, anderen meten zich graag met de jongens. Je dochter mag zelf kiezen. Meisjes mogen meespelen met de jongens tot en met de U18. Speelt ze liever alleen met andere meisjes? Dat kan ook, al hebben niet alle clubs in elke leeftijdscategorie een volwaardig vrouwenteam dat competitie speelt. Je neemt best contact op met enkele clubs in je buurt, om zo de meest geschikte oplossing te vinden.

Vrouwenclubs in België