Vrouwen/meisjesvoetbal in mijn club

Voetbal is voetbal, ook voor meisjes! Je hebt niet zo veel nodig om meisjes- of vrouwenvoetbal te integreren in je club. En je hoeft het ook niet alleen te doen !

Footfestivals

De beste manier om nieuwe meisjes aan te trekken is het organiseren van een Footfestival in je club. Zo nodig je meisjes uit de buurt uit om het voetbal bij jouw club te komen ontdekken, tijdens een namiddag vol voetbalplezier.

De VFV stelde een handige roadmap op om je eigen Footfestival te organiseren bij jou op de club. Voor meer info kan je contact opnemen met coördinator Niki De Cock (niki.de.cock@voetbalfederatievlaanderen.be). 

Recreatieve competitieformat

De ontwikkeling van meisjes- en/of vrouwenvoetbal in je club kan even tijd vragen. Je zal misschien niet meteen kunnen beschikken over genoeg meisjes om een volwaardig team samen te stellen. Daarom ontwikkelde de VFV de recreatieve competitieformat.

Het doel is om:

- meisjes extra speelgelegenheid te bieden, in wedstrijden tegen andere meisjes (alleen als zij dat zelf willen);

- elk meisje op haar eigen niveau te laten voetballen

- voetballende meisjes behouden en nieuwe meisjes aan te trekken

Toegankelijkheid

Ploegen uit dezelfde regio die niet genoeg meisjes hebben binnen de club, vormen samen een team en nemen het op tegen andere clubs met hetzelfde probleem.

Maar dat is slechts één van de opties die de recreatieve competitieformat biedt. Ook scholen of jeugdbewegingen kunnen een ploeg afvaardigen, of clubs kunnen hun speelsters vragen om vriendinnetjes uit te nodigen die nog niet aangesloten zijn.

Afhankelijk van de deelnemende teams in de regio, kan geopteerd worden voor vriendschappelijke wedstrijden of een tornooi. 

Voor meer informatie, neem contact op met coördinator meisjesvoetbal Niki De Cock (niki.de.cock@voetbalfederatievlaanderen.be).