Meisjesvoetbal op school

Op school kunnen we onze kinderen van jongs af aan meegeven dat er niets vreemd is met meisjes die graag voetballen. Het is zo dat we komaf kunnen maken met vooroordelen en onze meisjes met een gerust gevoel het veld zullen opzoeken.

Organiseer een Footfestival op school !

Een Footfestival is dé manier voor jonge meisjes om een eerste keer in aanraking te komen met voetbal. Een woensdagnamiddag vol voetbalplezier kan voor hen de trigger zijn om te beginnen voetballen. Ook in je school kan je zelf een Footfestival organiseren! Kijk snel op de Footfest-pagina om te ontdekken welke Footfest-activiteiten voor jouw school interessant kunnen zijn!

Daarna kan je contact opnemen met de coördinator meisjesvoetbal bij de VFV, Niki De Cock (niki.de.cock@voetbalfederatievlaanderen.be). Zij kan je helpen bij het opzetten van de organisatie van jullie eigen Footfestival !

Recreatieve competitie

Vaardig je team af in de recreatieve competitie van de VFV !

De recreatieve competitieformat is er speciaal om meisjes meer speelgelegenheid te geven, in wedstrijden tegen andere meisjes, op hun eigen niveau ! Als school kan je je eigen ploeg afvaardigen. Jullie nemen het in vriendschappelijke wedstrijden of tornooien op tegen andere scholen, clubs of jeugdbewegingen die ook hun meisjesteam hebben samengesteld. 

Voor meer info: Niki De Cock (niki.de.cock@voetbalfederatievlaanderen.be).