Andere rollen in het vrouwenvoetbal

Is je carrière als speelster voorbij en wil je actief blijven in het vrouwenvoetbal? Of vind je arbitrage of trainerschap gewoon meer iets voor jou? We willen vrouwen zoveel mogelijk engageren voor alle rollen binnen het vrouwenvoetbal!

Word trainer !

Er wordt bij trainersopleidingen geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen, iedereen doorloopt hetzelfde programma. De VFV (Voetbalfederatie Vlaanderen) heeft wel een uitgeschreven visie over het trainerschap én over vrouwen in het voetbal. Zo wordt in de opleidingen nadrukkelijk gevraagd van de kandidaten om zich open te stellen voor het trainen van meisjes- en vrouwenteams.

Ben jij al overtuigd? Kom hier alles te weten over trainersopleidingen bij de VFV: www.belgianfootball.be/nl/trainer.

Tamara Cassimon

Word scheidsrechter !

Je hebt twee mogelijkheden om als vrouwelijke scheidsrechter te acteren binnen het voetbal.

Clubscheidsrechter:

Je leidt als clubref wedstrijden 5 tegen 5 of 8 tegen 8 op clubniveau van U7 tot U13, in het recreatievoetbal jongens U15, U17 en U21 en meisjes U13 en U16.

Sluit je aan bij een club naar keuze en vraag meer informatie aan de Referee Ambassador binnen de club. Dan kan je wekelijks aan de slag!

Officiële scheidsrechter:

Liggen je ambities hoger en wil je wedstrijden leiden vanaf U15 in 11 tegen 11 voetbal? Neem dan contact op met de provinciale scheidsrechterscommissie van de provincie waarin je actief wil zijn. Je volgt een cursus en moet slagen voor een examen. Ook hier word je elke week aangeduid, maar nu enkel voor officiële wedstrijden. Klik hier voor meer info !