Provinciale jeugdopleiding

Reeds meer dan 40 jaar worden talentvolle spelers vanaf 12 jaar door talentscouts van de KBVB in hun club opgemerkt en opgeroepen voor selectiewedstrijden georganiseerd door de Provinciale jeugdopleiding (PJO). Op die manier krijgen deze ‘youngsters’ de kans om zich te meten met de betere spelers uit hun provincie. In het verleden bleek dit voor velen het prille begin van een mooie voetbalcarrière die uiteindelijk in een contract als profvoetballer en zelfs in een selectie voor de Rode Duivels uitmondde.

Voetbal Vlaanderen coördineert en professionaliseert vanaf het seizoen 2013-2014 de verschillende Vlaamse PJO’s door het organiseren van talentdetectiedagen voor jongens U12 t.e.m. U15 en voor meisjes U12 t.e.m. U15. Onder de eindverantwoordelijkheid van de technisch directeur Topsport krijgt de PJO een volwaardige plaats binnen het integraal topsportbeleidsplan van de VFV toebedeeld.

De volledige informatiebrochure kan je hier vinden.

Voor specifieke vragen kan je je steeds richten tot de PJO-coördinator binnen je provincie:

 

Talentdetectie meisjes U12 - U13 - U14 - U15

Antwerpen                            Brabant VV                 Limburg                     Oost-Vlaanderen              West-Vlaanderen

Planning september - december 2018

Raadpleeg hier de kalenders per provincie van de PJO-activiteiten gepland voor de 1e seizoenshelft 2018-'19 (september - december 2018).

Bondszetel Antwerpen Bondszetel BrabantBondszetel Limburg Bondszetel Oost-VlaanderenBondszetel West-Vlaanderen