Het Limburgse Peer speelde gastheer voor de 8e editie van het grootste nationale voetbaltoernooi voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking. Heel wat professionele scheidsrechters, spelers en coaches uit de Jupiler Pro League tekenden present. Het G-voetbal seizoen werd meteen met geweldig veel enthousiasme en warmte op gang getrapt.

Via de Football Kick-Off wil de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen en l’Association des Clubs Francophones de Football het G-voetbal promoten. Voetbal moet toegankelijk zijn voor iedereen en het Belgisch voetbal wil zich dan ook inzetten om het G-voetbal verder te ontwikkelen. De verschillende voetbalpartners doen dit onder de noemer ‘Niemand Buitenspel’.

Zowat alle varianten die het G-voetbal rijk is kwamen aan bod. Zo was er een demo blindenvoetbal en vond er een mini CP-tornooi plaats. Een heuse derby der Lage Landen in het Amputee Football eindigde op een billijk gelijkspel, 2-2. Symbolisch voor een dag waarop plezier in het spelletje primeerde op winst of verlies.

Heel wat wedstrijden werden deskundig geleid door scheidsrechters uit de Jupiler Pro League, en ook zij genoten ervan: “Het is gewoon geweldig om zoveel glimlachen te zien, ik kom met heel veel plezier naar hier, je krijgt er zoveel van terug,” wist Lawrence Visser te vertellen. Nathan Verboomen vult aan: “Ik kom elk jaar wedstrijden leiden, en ben steeds weer onder de indruk van het niveau en wordt telkens weer helemaal ingepakt door de spontaniteit van al de g-voetballers.”

Populaire gasten voor de handtekeningenjagers waren onder andere Peter Maes, Jonas De Roeck, Hans Vanaken en Siebe Schrijvers en uiteraard bezieler Piet den Boer. “Voetbalplezier staat duidelijk voorop op een dag als vandaag”, zegt Hans Vanaken. Toptrainer Peter Maes komt ieder jaar naar de Football Kick-Off en zegt telkens gelukkig te worden van midden in het G-voetbal te toeven. “Bovendien ben ik heel blij dat de Football Kick-Off dit jaar naar Limburg kwam”, sluit Maes af met een knipoog.

De verschillende voetbalpartners waren ontzettend blij met Racing Peer als gastheer, het werd een vlekkeloze organisatie. De dag werd afgesloten met het traditionele hoogtepunt, een gezamenlijke viering, dit jaar in goede banen geleid door Jos Willems en DJ Carlito. De g-voeballers werden terecht gehuldigd, want gisteren was iedereen winnaar!