OldStars info

Het concept wandelvoetbal komt overgewaaid uit Groot Brittannië waar het zo’n vijf jaar geleden startte. Zes jaar en meer dan 300 clubs later, is het succes bepaald indrukwekkend te noemen. Nederland lanceerde OldStars vier jaar geleden als een proefproject met profclubs. Met momenteel 90 ingeschreven clubs, is ook hier het potentieel duidelijk! 

Fit & fun

De grote troef van OldStars is de aangepaste sportbeleving die wordt gecreëerd voor de groeiende groep van 55+’ers. Oud-voetballers en andere actieve senioren krijgen de kans om op een verantwoorde en toffe manier een teamsport te beoefenen. De sport staat open voor zowel mannen als vrouwen, met of zonder voetbalervaring. 

Bij OldStars wordt wandelvoetbal gespeeld. Dit wil zeggen dat er niet gelopen mag worden, ballen niet boven heuphoogte komen, slidings verboden zijn en er ook geen keeper is. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan voorop.

Naast de sportieve win is ook het sociale aspect belangrijk. De trainingen starten met een koffie en een babbel in de kantine. Na de trainging is het tijd voor de 3de helft. Met nevenactiviteiten zoals een quiz of een daguitstap wordt getracht om ook buiten het speelveld aan het groepsgevoel te werken.

Met een traject van ongeveer 20 trainingen wordt er jaarlijks opgebouwd naar een nationale happening die telkens in het voorjaar op het menu staat. Alle clubs die gestart zijn met OldStars zullen hiervoor een uitnodiging krijgen. 

Iets voor jouw club? 

De vergrijzing van de samenleving biedt voetbalclubs kansen om nieuwe doelgroepen aan zich te (blijven) binden. Niet alleen als (actieve) voetballer, maar ook als vrijwilliger. Met OldStars kan de club een interessante doelgroep behouden én werven. Gezien de doelgroep is het overdag samenkomen een mogelijkheid. Op deze manier kan ook de accommodatie nog beter benut worden. Ook gemeentes en lokale (senioren)organisaties tonen zich enthousiast over wandelvoetbal.

Voetbal Vlaanderen stimuleert en enthousiasmeert voetbalclubs om te starten met deze nieuwe voetbalvorm. Nuttige informatie en communicatiedragers kan je op deze pagina terugvinden. De club bepaalt evenwel zelf op welke manier OldStars binnen de club wordt geïntegreerd. Bij interesse, contacteer Stefan Verheyen voor meer informatie.  

Infofolder

OldStars in een notendop